In 2010 heb ik zelf voor het eerst kennisgemaakt met beeldhouwen. Na deze kennismaking ben ik blijven beeldhouwen. Heb lessen gevolgd bij andere beeldhouwers en  ben  in 2016 gestart met de  beeldhouwopleiding aan de kunstacademie in Arendonk (B).
Soms  werk ik intu├»tief, naar aanleiding van de vorm van de steen of een idee dat bij me opkomt, maar steeds vaker werk ik vanuit  een vooraf gemaakt ontwerp (klei/was of tekening).
Het creatieve proces van het vormen van een beeld uit een steen  blijf me intrigeren. De lijnen en vormen die langzaam ontstaan, het aanpassen van het idee of ontwerp vanwege de vorm/mogelijkheden van de steen of om een breuk te voorkomen, of zelfs vanwege een breuk, dat alles maakt het beeldhouwen fascinerend.
Uiteindelijk is er aan het eind van het proces, na het polijsten, altijd weer de verrassing van de kleur en structuur.
Beeldhouwen, en dit geldt overigens ook voor andere creatieve disciplines, is jezelf uitdagen. Uitdagen om stappen te zetten, dingen te doen die je nooit eerder gedaan hebt.  Vaak blijkt achteraf dat het resultaat beter is dan dat je vooraf verwacht had. Niet altijd, het valt ook wel eens tegen.
Ik wil graag mensen begeleiden om hun eigen uitdagende stappen te zetten.
Docent:
Beeldhouwen in steen.
Kees van de Reep
Gesponsord door:

[klik hier]
[klik hier]
Ook sponsor worden ?